Меню
Допомога ЗСУ
Ми разом і ми переможемо!

Інтерв'ю з Оленою Івасик, віце-президентом ГП "Інтер Атлетика"

06.03.2007

Віце-президент групи компаній "Інтер Атлетика" Олена Івасик - яскравий приклад сучасної ділової жінки, захопленої розвитком свого бізнесу і професійно керуючої великою та успішною компанією. Прийшовши до групи компаній у 2000 році на посаду директора підприємства з імпорту спортивних товарів, Олена вивела свою компанію на лідируючі позиції на ринку імпорту і продажів спортивних товарів. Довівши свою захопленість ідеями бізнесу і вмінням досягати результату, вона увійшла до складу засновників компанії, чим "розбавила" чоловічий колектив і надала додаткову енергію розвитку компанії. Сьогодні цій незвичайній і чарівній жінці є чим пишатися.

01_01.jpg

"Мої компаньйони - кадрові офіцери, а для бізнесу це великий плюс"

Олено, до приходу в ГК "Інтер Атлетика" ви займали ряд відповідальних посад у великих банках. Чи не страшно було так різко змінювати профіль діяльності і, по суті, починати з нуля?

Я вважаю себе сильною і вольовою людиною, і труднощі мене не лякають. Навпаки - я люблю долати перешкоди, без цього не буває успіху! До того ж я завжди мріяла про можливість працювати і досягати результатів у власному бізнесі. І коли я прийняла пропозицію засновників ГК "Інтер Атлетика", - це була та пропозиція, від якої не можна відмовитися. Для мене завжди була важлива область моєї роботи і її значення, я хотіла пишатися своєю роботою. Я завжди щиро радію, коли ми відкриваємо новий спортивний зал, новий дитячий майданчик, новий спортивний вуличний комплекс. ГК "Інтер Атлетика" ділом, а не на словах вносить величезний внесок в те, щоб наші діти росли здоровими і щасливими, а їхні батьки були фізично міцними і витривалими. Ми хочемо, щоб наш народ займався спортом, жив довго і щасливо, і робимо для цього все можливе і неможливе.

Ви - єдина жінка у вищому керівництві ГК "Інтер Атлетика". Чи не складно працювати з чоловіками, та ще й професійними військовими?

Кожен з моїх компаньйонів - справжній чоловік і повноцінний бізнесмен, який пройшов нелегкий шлях до успіху. Те, що вони кадрові офіцери, в моїх очах, та й в очах більшості наших партнерів по бізнесу, величезний плюс. Офіцери - люди честі і обов'язку, які звикли тримати удар і слово, яке дали, а для успішного підприємця це обов'язкові риси характеру. Вони товаришують вже майже 23 роки - разом вчилися в Донецькому Вищому військово-політичному училищі. Звідси взаємна довіра і взаєморозуміння у всіх справах і починаннях.

А взагалі, в ГК "Інтер Атлетика" з понад 600 співробітників - близько 100 кадрових офіцерів. Ми вітаємо в наших рядах людей, які звикли до дисципліни і порядку, небайдужі до життя, тобто займають активну життєву позицію.

Чого ви навчилися у своїх компаньйонів і чому навчили їх?

Я вчилася у них мужності і твердості (не плутати з жорстокістю). Насправді дуже складно навчитися говорити «ні», коли це необхідно, і навчитися не жаліти себе. Як тільки людина починає жаліти себе, таку гарну і слабку, вона сходить з дистанції і повільно доживає, а життя і бізнес проходять повз. Вони, я думаю, вчилися у мене того, як правильно і найбільш вигідно для себе будувати взаємини з банками та державними установами. А взагалі, цей процес триває і досі -ми кожен день вчимося чомусь новому і корисному, обмінюємося досвідом і знаннями.

"Найдорожче для нас - діти"

Що являє собою на сьогоднішній день група компаній "Інтер Атлетика"?

У ГК "Інтер Атлетика" входять два типи компаній - виробничі і торговельні, причому якщо 100% наших виробничих компаній розташовано на території України (ми - національний виробник і пишаємося цим), то торгові компанії розташовані як в Україні, так і в Російській Федерації. Ми є одним із засновників Асоціації спортивної індустрія України і беремо активну участь в її житті. Напрямки діяльності ГК "Інтер Атлетика" також досить різноманітні - виробництво професійних і домашніх спортивних тренажерів, дитячих майданчиків і тренажерів для вулиці, оптова і роздрібна торгівля спортивними товарами, експорт та імпорт спортивних товарів. Вся діяльність структурована за програмами.

Розкажіть, будь ласка, докладніше про програми

Програма "Діти України" – встановлення дитячих ігрових і спортивних майданчиків у парках, дитячих садках, школах, дитячих будинках, прибудинкових територіях.

Програма "Міський спортзал" - створення "під ключ" спортивно-тренажерних залів різного рівня в закритих приміщеннях (фітнес-центри, спортзали навчальних закладів, зали професійної підготовки, будинки відпочинку, спортивні бази).

Програма "Спорт для всіх" - створення "під ключ" спортивно-тренажерних залів під відкритим небом в міських зонах відпочинку, школах, вузах, санаторіях.

Програма "Спортивні товари населенню" - забезпечення повним асортиментом спортивних товарів спорткомітетів, спортивних федерацій, шкіл, вузів, дитячих оздоровчих закладів, спортивних баз, спортивних магазинів.

"Інтер Атлетика" - це чітка структура з суворою формою управління. Я єдина жінка, що керує цим бізнесом, мої партнери мають власне розуміння стилю управління і прийняття рішень - жорсткого, швидкого і у будь-якому випадку успішного.

По-перше, ви помиляєтеся щодо виключно чоловічого виду спорту. Більша частина відвідувачів обладнаних нами залів і фітнес-центрів - прекрасна половина людства. Спортивний зал і тренажери - це прекрасний спосіб зберегти здоров'я, ідеальну фігуру і гарний настрій. Насправді сучасні спортивні тренажери - це дуже складне устаткування, симбіоз праці вчених, досвіду спортсменів, думок дизайнерів, ідей конструкторів, рішень технічних фахівців і багато іншого.

Як ви прийшли до ідеї програми "Діти України"?

Я сама матір і впевнена, що у дитини не буде щасливого дитинства, якщо вона не зможе грати з друзями у дворі на красивому, зручному і головне - безпечному для здоров'я дитячому майданчику. Втілюючи програму "Діти України", ми виробляємо понад 110 виробів для активного і безпечного відпочинку наших дітей. Це дитячі ігрові комплекси, гімнастичні містечка, гірки і пісочниці, каруселі, гойдалки, а також арки, альтанки та лавки. Майданчики торгової марки "Інтер Атлетика" складно не помітити, адже їх ескізи створює талановитий дитячий художник, а потім вони втілюються в металі, пластику і дереві на суперсучасному обладнанні. Коли я бачу практично повну схожість між малюнком художника і готовим елементом дитячого майданчика - для мене це фантастика! Я намагаюся бувати на багатьох відкриттях дитячих майданчиків - коли бачиш результат своєї роботи, щастя дітей, заряджаєшся енергією на багато днів вперед. Хіба можна шкодувати про напружений робочий графік і брак вихідних, коли бачиш посмішки і чуєш сміх дітей, які вивчають новий дитячий майданчик в їхньому дворі, в дитячому будинку? Найдорожче для нас - діти! Ми зобов'язані зробити їх життя щасливим!


ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ

Наскільки складно створити новий тренажер?

01_02.jpg

Повірте, процес створення тренажера - досить непросте заняття, але коли ти бачиш тренажери твоєї торгової марки в більш ніж 5 тис. залах України, Росії, інших країн, уявляєш кількість людей, яким ти подарувала здоров'я, то розумієш, що заради цього варто працювати. Взагалі, процес створення тренажерів в компанії очолює мій партнер - президент ГК "Інтер Атлетика" Олег Руденко. Ця людина стояла біля витоків появи тренажерів як спортивного обладнання на ринку України і Росії. Ось уже кілька років поспіль ми на рівних зі світовими лідерами тренажеробудування представляємо нашу продукцію на найбільшій міжнародній виставці подібного обладнання FIBO (Німеччина, м Ессен), і повірте, наші тренажери не тільки не поступаються якістю західним аналогам, але за багатьма параметрами навіть перевершують їх. Я пишаюся тим, що вони зроблені в Україні.

Високі, благородні цілі і отримання прибутку - як співвідносяться у вашій діяльності ці два взаємовиключні поняття?

Наші компанії, звичайно, в першу чергу комерційні. Але я ніколи не змогла б займатися торгівлею спиртним чи сигарет, отримуючи при цьому надприбутки і шкодячи людям. Наші люди повинні мати міцне здоров'я, високу працездатність, жити довго і активно. А для цього наш ринок повинен бути насичений доступними за ціною і відмінними за якістю спортивними товарами і послугами. Цим ми і займаємося. Але не треба думати, що нас цікавить лише прибуток, ми приділяємо багато уваги пропаганді і популяризації занять спортом, меценатству, є спонсорами проведення багатьох міжнародних та українських чемпіонатів, змагань, акцій. Для прикладу, вже другий рік поспіль спільно із Всеукраїнським центром фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" ми проводимо Всеукраїнську акцію щодо приведення в порядок дитячих і спортивних майданчиків силами мешканців прилеглих будинків. Переможець абсолютно безкоштовно отримає від нас приз - сучасний спортивний майданчик.


"ПЕРЕД УКРАЇНСЬКОЮ ГОСТИННІСТЮ ВАЖКО ВСТОЯТИ"

Розкажіть про корпоративну культуру вашої компанії

Співробітникам в ГК "Інтер Атлетика" приділяється величезна увага, адже це головна цінність компанії. Ми робимо все, щоб роботою в ГК "Інтер Атлетика" пишалися. Ми забезпечуємо співробітників харчуванням, форменим одягом, доставкою до місця роботи, корпоративним зв'язком, беремо на себе багато інших клопотів. У нас є Корпоративний Статут, кожен співробітник носить значок компанії, щомісяця випускається корпоративна газета, регулярно проводиться навчання наших співробітників в кращих тренінгових компаніях, проводяться змагання. Трохи похвалюся: за підсумками минулого року найкращі працівники отримали в якості заохочення нові джипи. Ми ростемо і шукаємо таланти!

Які питання знаходяться у вашій компетенції?

У нас чітко прописані всі обов'язки. Крім загального керівництва, я відповідаю за фінансову та зовнішньоекономічну діяльність, сертифікацію та безпеку товарів. У нас великий обсяг експорту та імпорту. Ми ретельно вибираємо зарубіжних партнерів - Україна гідна мати кращі в світі товари, тому роботи вистачає з ранку і до вечора.

Ми радіємо, що молодь віддає перевагу спорту над іншими видами відпочинку. Я вдячна Міністерству України у справах сім'ї, молоді та спорту за безцінну допомогу, співпрацю і розуміння проблем здоров'я нації.

Які плани ГК "Інтер Атлетика" на цей рік?

Плани грандіозні. Ще жодного разу за всю нашу історію ми не ставили перед собою більш амбітних цілей. По-перше, на виставці FIBO в Німеччині ми презентуємо нову суперсучасну лінію спортивних тренажерів, але це поки секрет. По-друге, ми сформували спеціальну пропозицію для органів державної влади та місцевого самоврядування по встановленню сучасних дитячих та спортивних майданчиків. Крім того, я наполягла на реконструкції нашого головного офісу - дуже хочеться чогось нового.

Після реконструкції у нас з'явиться суперсучасний фітнес-центр, конференц-зал і готель для наших гостей. Практично кожен день ми приймаємо на нашій базі в сосновому бору друзів. Наші часті гості - зарубіжні партнери ГК "Інтер Атлетика", керівники органів державної влади, народні депутати, бізнесмени. Перед український гостинністю важко встояти. Це люди, небайдужі до проблем здоров'я нації, щастя наших дітей, ми завжди раді їх бачити в рядах наших друзів.

Які важливі події в житті компанії відбулися в минулому році?

За останній рік відбулося багато значних подій, складно зупинитися лише на деяких. Запам'яталося, наприклад, урочисте вручення міжнародною лабораторією TUV NORD (Німеччина) нашому виробництву сертифіката системи менеджменту якості за міжнародним стандартом ISO 9001:2000. Дуже багато уваги в минулому році я приділила встановленню спортивних майданчиків на замовлення Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту. В рамках цієї програми в 2006 році по Україні було встановлено понад 200 сучасних майданчиків, які завжди переповнені.

Розкажіть трохи про вашу спортивну базу в Сосновому бору під Києвом

Два роки тому ГК "Інтер Атлетика" прийняла рішення перенести свій головний офіс в сосновий ліс недалеко від Києва - курортне місто Буча. Коли я вперше приїхала на місце, де передбачалося будівництво нашого офісного комплексу, мене вразила незвичайна тиша, кристально чисте повітря, столітні сосни і ... руїни старих будівель. Зараз я розумію, що тоді я зробила правильний вибір, розмістивши робоче місце в лісі. Я вдячна меру м. Буча Анатолію Федоруку, меру смт. Гостомель Анатолію Кириченко за безцінну допомогу, надану при створенні спортивної бази. Як бачите, нам є чим пишатися: зникли всі старі будівлі, з'явилися великі виставкові майданчики для всіх наших програм - майданчик дитячого ігрового обладнання, вуличних спортивних тренажерів, зал домашнього обладнання та багато іншого.

І наостанок особисте питання. Як вам вдається так чудово виглядати при такому напруженому графіку?

Дякую за комплімент. Жінка є жінка - ось і вся відповідь. Я щодня зустрічаюся з великою кількістю дуже заможних людей, мої партнери завжди бездоганно одягнені, мої співробітники рівняються на мене - я зобов'язана стежити за собою. Тим більше в спортивній компанії.

Я пишаюся тим, що в успіхах ГК "Інтер Атлетика" є і значна частина моєї душі і роботи, пишаюся своїми партнерами і співробітниками, нашими злетами і динамічним розвитком, а також тим, що ГК "Інтер Атлетика" - безумовний лідер у своїй сфері!

Повернення до списку