Меню
Допомога ЗСУ
Ми разом і ми переможемо!

Коли "срібло" і "бронза" на вагу "золота"

13.09.2012

11 вересня представники Групи Компаній "Інтер Атлетика" зустрічали в аеропорту нашу паралімпійську збірну. Чи варто говорити, що мужністю нашої збірної, яка змусила 84 рази звучати гімн нашої країни в Лондоні, захоплюється вся країна. І нашим компаніям надзвичайно приємно, що ми внесли свій вклад в досягнення паралімпійців, взявши участь в оснащенні їх тренувальних баз.

ИнтерАтлетика.jpg

Нам свідомо не хотілося б ставити досягнення "золотих" медалістів вище досягнень "срібних" та "бронзових" призерів - гімн для всіх звучав однаково. Звичайно, прикро, коли у тебе відбирають першість в чесному змаганні, вдвічі прикро, коли обкрадають спортивні функціонери за лаштунками змагань. Але паралімпійці вже здійснили подвиг, подолавши свою недугу і виступивши на змаганнях, захищаючи честь своєї країни. І не важливо, якої гідності медалі вони поклали в скарбничку нашої збірної, головне, що вони показали мільйонам людей, що сила духу здатна подолати будь-які перешкоди. Головне, що своїм прикладом наші герої надихнули безліч людей, які в силу різних обставин були поставлені долею в нерівні умови з рештою світу, на свій особистий подвиг, дали їм надію на повноцінне життя.

Ми вболівали за наших спортсменів під час лондонських баталій, чекали їх прибуття на рідну землю, разом з родичами, друзями, товаришами, які тримали напоготові короваї, плакати, оригінальні букети і фотоапарати.

Глава паралімпійського комітету України Валерій Михайлович Сушкевич зазначив, що наші тренувальні бази знаходяться на світовому рівні. Але на цьому комітет не збирається зупинятися, так що попереду нас чекають нові звершення.

Одним з перших обійняв Валерія Михайловича представник Групи компаній "Інтер Атлетика" Мацак Юрій Миколайович, якого пов'язує з Національним Паралімпійським комітетом багаторічна співпраця. Треба відзначити, що народний депутат Валерій Сушкевич, крім усього іншого, є президентом "Асоціації спортивної індустрії України", яка об'єднує провідних виробників спортивного обладнання країни. Завдяки цьому, і звичайно, невгамовній енергії Валерія Михайловича, вдалося обладнати спортивно-тренувальні бази паралімпійців найсучаснішим обладнанням.

Звичайно, ми не змогли відобразити всіх, хто прибув у складі збірної - після настільки виснажливого марафону змагань, було б неправильно відтягувати момент, коли вони опиняться в колі своєї родини.

Наскільки великий подвиг цих людей? Чотири тисячі атлетів з 166 країн світу змагалися в Лондоні. Наша збірна показала четвертий результат, поступившись лише Китаю, Росії та господині ігор - Великобританії. Ми обійшли в заліку навіть США. Хто зможе дорікнути наших паралімпійців в відсутності великого духу переможців? І хто зможе сказати, що "бронза" або "срібло" діставалися меншою кров'ю і потом?

Група компаній "Інтер Атлетика" ще раз вітає наших героїв і віддає належне мужності і відвазі спортсменів, які піднімають авторитет нашої країни.

Ми пишаємося, що наш внесок в розвиток масового спорту України дає можливість всім без винятку досягти олімпійських вершин.


Повернення до списку