Меню
Допомога ЗСУ
Ми разом і ми переможемо!

Вуличні тренажери

02.12.2013

Яна Дубова і Тимофій Нагорний вранці займаються зарядкою на тренажерах компанії "Інтератлетика".

У Донбасі багато тренажерних комплексів виробництва компанії "Інтератлетика", змонтованих під відкритим небом у шкіл і в житлових кварталах. Ці острівці фізкультури просто незамінні для прихильників здорового способу життя. Якось рано вранці понеділка на набережній Кальміуса зустрілися давні друзі "Донбасу", і спеціально для наших читачів телеведуча Яна Дубова і бізнесмен Тимофій Нагорний зробили зарядку "на біс". Виконуючи вправи, вони давали короткі, але дуже професійні пояснення. А висновки такі: всього-то півгодини зарядки - і ви відчуєте себе бадьорими і енергійними, а похмурий ранок найважчого дня тижня здасться вам сонячним.

Слушні поради від зіркового дуету

Мета зарядки - прогнати сонливість, підготувати організм до активної роботи і отримати заряд енергії.

Засіб - фізичні вправи, що поліпшують самопочуття і настрій.

Механізми процесів - м'язи розігріваються, кровообіг посилюється, внутрішні органи наповнюються киснем.

Кількість повторень - все повинно бути в задоволення: вранці краще недозаряд, ніж перевантажитися.

Найефективніше удвох - подбадриваем одне одного і подвоюємо позитив. Зарядка на пару з дівчиною виключає посилання на лінь і погане самопочуття. Плюс відбувається обмін енергіями "інь" і "янь".

  1. Коротка пробіжка в комфортному темпі - і сонливості наче й не було!
  2. Якщо не встигаєте зробити весь комплекс, знайдіть хоча б дві-три хвилини для махів ногами. Адже цю вправу є і в західній, і в східній культурах (наприклад, йоги вважають, що головний застій енергії - в області таза). А для дівчат це взагалі найважливіше вправу, що зміцнює м'язи сідниць і низу спини.
  3. Починаємо веселим вправою в повільному темпі. Ти одночасно намагаєшся одну руку зігнути, іншу розігнути, а партнер тобі чинить опір.
  4. Аналогічно вправі для розігріву плечового пояса, тільки змінюється вектор руху рук: замість "вперед-назад" робимо "вгору-вниз". Можна посміхатися.
  5. Перетворюємося в маятник, щоб прокинулася найголовніша енергетична чакра.
  6. Разом присідаємо, разом встаємо - включаються розгиначі м'язів стегна. При розгинанні ніг працюють квадріцепси, розгиначі м'язів стегна.
  7. Дуже важливо, щоб перед сніданком внутрішні органи отримали насичення киснем. Для цього потрібно розбудити черевний прес.
  8. На тренажері для м'язів грудей виробництва компанії "Інтератлетика" розігріваємо плечовий пояс і великий грудний м'яз. Ця вправа особливо ефективно для дівчат, щоб молочна залоза підтримувалася м'язами грудей.
  9. Підтягування - просте-складне вправу для згиначів плечового пояса (біцепсів) і найширших м'язів спини. Особистий рекорд Яни - 10 підтягувань, а Тимофія - 37.
  10. Тягнемо вгору-вниз, включаємо дельтовидні, трапецієподібні м'язи і весь плечовий пояс. Вправа сприяє насиченню киснем головного мозку. Зігріває весь задній кістяк, і ваша голова буде ясно працювати протягом усього дня.
  11. На паралельних брусах добре навантажуються розгиначі плечового пояса (трицепси), м'язи передпліччя і низ грудей.
  12. На закінчення крокуємо "на лижах".

Якщо партнер втомився, можна стати обабіч і допомогти! "Коли я був в гостях у Лариси Латиніної, - відверто каже Тимофій, - найтитулованіша спортсменка планети сказала: - Це найкращий тренажер для всіх поколінь, який включає в роботу весь організм. Якщо є фінансова можливість купити цей тренажер, вдома він замінить вам бігову доріжку з цілим комплексом тренажерів ".


Повернення до списку