Меню
Допомога ЗСУ
Ми разом і ми переможемо!

Обираємо бігову доріжку

09.01.2016

Отже, бігова доріжка - вирішили Ви. Вибрати оптимальний варіант цього типу тренажера ми Вам допоможемо.

Интер Атлетика

Ваш перший крок - механічна або електрична?

Механічна доріжка - найбільш проста і дешева.

Принцип дії такого виду доріжок ґрунтується на тому, що стрічка рухається тільки за рахунок зусиль того, хто біжить. Тобто якщо Ви зупинитесь, то полотно теж встане. Вибір цього типу доріжок звільняє Вас від необхідності підключати до електрики і платити високу ціну. Перевага механічної доріжки також в малій вазі, що дозволяє змінювати дизайн кімнати, у якій встановлена ​​доріжка, і взагалі легко переставляти її в разі потреби. Багато хто відносить до недоліків такої доріжки те, що значна частина зусиль витрачається на подолання опору полотна. Але в цьому можна побачити і елемент силових вправ, вельми корисних на шляху до зниження ваги і корекції фігури.

Навантаження змінюється за рахунок зміни кута нахилу (у найпростіших) або за допомогою гальмування переднього валу механічним або магнітним способом. Для підвищення плавності ходу на передній вал одягають один або два маховика.

Електрична доріжка вважається більш зручною.

Її основною відмінністю є те, що полотно приводиться в рух електродвигуном і яку швидкість Ви встановите, з такою і будете бігти. Звісно, цей тип доріжок коштує дорожче механічних.

Електричні доріжки можна класифікувати таким чином:

  1. Економ-клас. Цей клас електричних доріжок в порівнянні з механічними забезпечує більший комфорт занять, але принципово якість тренування не міняє. Розраховані на експлуатацію тільки в домашніх умовах. Ширина бігового полотна 38-40 см. Вартість від 800 до 1200 доларів.
  2. Аматорський клас. У цьому типі доріжок комп'ютер виконує вже не тільки реєструючу функцію, а й керуючу. У ньому закладені готові програми тренувань, а також передбачена можливість створення власних. Управління кутом нахилу електричне. Розраховані на експлуатацію як вдома, так і в невеликих фітнес-залах. Вартість 1800-3500 доларів.
  3. Клас Hi-End. Найважливішою відмінністю від аматорського класу є можливість контролю пульсу, тобто комп'ютер вибирає навантаження таким чином, щоб пульс того, хто тренується, не перевищував заздалегідь задану межу. Це важливо при використанні доріжки з метою реабілітації. Ширина бігового полотна 45-50 см. Розраховані на застосування вдома, в реабілітаційних центрах, фітнес залах з невеликою пропускною здатністю. Вартість від 2600 до 5500 доларів.
  4. Професійні. Відмінностей за функціональними можливостями від попереднього класу немає. За рахунок комплексу технічних рішень ці доріжки можна експлуатувати у великих комерційних залах цілодобово. Це досягається застосуванням бесколекторного двигуна, системою автоматичного змащення стрічки і підставки та ін. Вартість від 6000 до 16000 доларів.
Интер Атлетика

Ваш другий крок - вибір розміру полотна.

Розмір полотна важливий для Вашої зручності, адже набагато комфортніше бігти по широкій і довгій доріжці, ніж весь час думати про те, щоб не оступитися.

Ваш третій крок - вибрати спосіб зміни кута нахилу.

У простих моделях є 3-5 фіксованих положень, а в дорогих моделях можлива повна імітація бігу по пересіченій місцевості, це досягається автоматичною зміною кута за заданою програмою.

Ваш четвертий крок - вибір комп'ютерного оснащення доріжки.

Всі доріжки обладнані комп'ютером, виміром швидкості, дистанції, часу тренування і витрат калорій. У більш дорогих моделях є можливість найпростішого програмування, наприклад подачі сигналу після проходження заданої дистанції або закінчення заданого часу тренування, а також передбачений вимірювач пульсу.

Повернення до списку